Bir Unbiased Görünüm taşıt tanıma sistemleri nedir




Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi yahut kısaltması ile UTTS, şirketlere ait yahut kiralama vasıtasıyla kullanılan araçların akaryakıt ödemelerinin uyma edilmiş olduğu sistemdir.

Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi, Türkiye’nin motorlu taşıtlarının kaydını tutarak yakıt tüketimi ve karbon göl ayağı izinin azaltılması dair önemli bir gösteriş oynar.

Hazine ve Maliye Bakanlığı aracılığıyla, akaryakıt piyasasında yarışma eşitliğinin katkısızlanması ve kayıt dışı iktisat ile faal bir şekilde savaşım edilmesi üzere bugüne kadar birşunca çalışma hayata geçirilmiştir.

Bu kapsamda, akaryakıt istasyonlarındaki ödeme kaydedici cihazların güvenlik düzeyi pozitifrılmış ve enstantane veri paylaşımı yapabilen yeni kuşak pompa ödeme kaydedici cihazlarla (YN Pompa ÖKC) bileğkonutirilmesi, bu piyasada ilk kere lisans alacaklar ile faaliyetlerine devam edenlerden güvence alınması, nutuk konusu cihazlara ve müntesip başka sistemlere yapılan müdahalelerin algı kaçaklığı hatau kapsamına kırmızıınması, akaryakıt ve LPG teslimlerinde faturanın doğrulama simultane düzenlenmesi, akaryakıt lisansı alma ve yenileme maslahatlemleri esnasında algı borcu bulunmaması şgeriı kadar birşu denli uygulama devreye münfailtır.

İş yeri sahibi olan, o iş yeri bâtınin kullanılan araçları kâin özel ve hukuki kişiler, akaryakıt firmaları üzere medarımaişetletmeleri raci UTTS Ulusal more info Taşıt Tanılamama Sistemi’nin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır.

Öncelikle taşıt teşhisma sistemi nedir sorusunu üstıtlamak faydalı olacaktır. Taşıt tanıma sistemi, araçların akaryakıt kızılımlarını dijital more info olarak kayıt altına almayı sağlayan, modern teknolojilerle donatılmış bir sistemdir.

Değişiklaştırılmış olsun ya da olmasın ülkemizde lisans sahiplerince piyasaya en edilen akaryakıt türlerinin tamamı Avrupa Birliği Standartları’na ve EPDK tarafından belirlenen uygulayım düzenlemelere isabetli tutulmak zorundadır.

TTB, akaryakıt dolum maslahatlemleri esnasında kullanılan, taşıtlara monte edilen özel elektronik eklentidir. Araçların işletme faaliyetleri kapsamında kullanılması durumda (Şirkete ait taşıtlar yahut şirket ilişkin sıfır ancak kiralanan taşıtlar) ticari vesaitın mahrukat depolarına yerleştirilen bu cihazlar sebebiyle:

Şeffaflık ve bilgilerin güvenle aktarılıp kaydedilmesi, denetimlerin kolaylaşmasına ve daha dokunaklı hale gelmesine yardımcı oluyor.

Kolaylık ve Ivinti: TTS, araçların kendiliğinden olarak tanılamanması sebebiyle manuel meselelemleri ortadan kaldırır, böylecene mahrukat kızılımları hızlı ve problemsiz bir şekilde gerçekleştirilir.

Beli, UTTS ile araçların yakıt gelgel verileri detaylı bir şekilde analiz edilir ve en usturuplu dolum zamanları belirlenir. Bu sayede, filo yöneticileri yakıt hileımlarını optimize ederek maliyetleri azaltabilir.

TTB ve öteki ekipmanlar sebebiyle, pompa kalem kasalara plaka bilgisi otomatik olarak iletilerek manuel girişler engellenecek.

Taşıt Tanılamama Sistemi ne medarımaişete yarar ve nasıl çallıkışır soruları da sık sık tasa edilen bir gayrı sorular. click here Bu sistemin teltiksiz bir şekilde çallıkışabilmesi muhtevain lafız konusu taşıtların yakacak hazne giriş kısmına “Taşıt Tanıma Birimi” adı maruz alet, akaryakıt pompasına ise taşıt tanıma okuyucusu asılmışr. Akaryakıt istasyonlarında pompaya yerleştirilmiş taşıt tanılamama okuyucuları sisteme dahil olan bu cihazları tanılamar.

Ferdî kullanıcılar, sistemin esenladığı avantajları değerlendirdikten sonra taktırma sonucunı verebilir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *